-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:16628 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

آيا اين سخن درست است كه «علم فقه كنوني علمي تكليفمدار است نه حقمدار»؟
در فقه اسلامي تكاليف از حقوق جدا شده است، بابي به نام «احكام» و بابي به نام «حقوق» داريم، و اصولاً فقها بحثي به نام «الفرق بين الحكم و الحق» دارند و برخي در اين مورد رسالههاي مستقل نوشتهاند، با اين وصف، معترض چگونه فقه را منحصر به حكم كرده و حق را از قلمرو فقه بيرون كرده است!
حق و تكليف دو مفهوم متغايرند و هر يك براي خود احكامي دارند، و احياناً در مواردي حق با حكم مشتبه ميشود. وجوب نماز و روزه و جهاد و حج، از احكام است، ولي پرداخت نفقه همسر، حقي است بر گردن شوهر. ما براي روشن شدن اين كه فقه اسلامي مملو از حقوق اجتماعي و فردي است، نمونههايي از حقوق را در اينجا ميآوريم تا روشن شود چقدر فقه اسلامي مملو از حقوق است، اينك فهرستي از حقوق در فقه اسلامي:
حقّ الفقرا، حقّ الامام و المأموم، حقّ الزوجة، حقّ المسلم علي المسلم، حقّ الطفل، حقّ المجني عليه، حقّ المرتهن، حقّ الجوار، حقّ المالك، حقّ المساكين، حقّ الزوج، حقّ الوارث، حقّ المدعي، حقّ المستأجر، حقّ الغانم، حقّ البائع، حقّ المشتري، حقّ المتعاقدين، حقّ الشريك، حقّ الواهب، حقّ الغرماء، حقّ المتخاصمين، حقّ المحتال، حقّ السلطان، حقّ الزارع، حقّ العامل، حقّ المستعير، حقّ الموجر، حقّ الموقوف عليه و... .

: آية الله جعفر سبحاني
سيماي فرزانگان ج 2

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.